Monday, September 2, 2013

Minyak Naik 20 sen !!!

Assalamualaikum
Apa khabr bloger or tamers sekalian..
hari nie hari paling bersejarah setelah BN menang pilihan raya
mereka menaikan harga petrol dari Rm1.90 ke RM2.10
kata beliau sebelum menang..

Sekarang nie berlaku kenaikan
bukan tipu sorang dua orang..
1.6 billion rakyat kena tipu..
hampir 49% rakyat still nak ikut jugak parti penipu tu..
apa pun korang layan gambar2 yg sekrang nie hangat kat FB dan Twitter











Monday, August 5, 2013

Unlimited Digimon Part V : Training & Battle

Assalamulaikum,salam sejahtera..
hari nie nak cerita pasal traning dan battle,


Kepentingan Training

Dalam game nie training sngt penting utk meningkatkan kekuatan digimon anda.Jika anda nak digimon anda kuat.. training, training dan training..

DP (Digimon Power)

DP adalah meter stamina utk digimon anda.Jika DP anda abis anda x akan mampu utk traning/battle digimon anda.Ada dua cara utk refill DP digimon..

1. Bg vitamin kpd digimon anda.4 pill = +1 DP.tp dia akan meningkatkan berat badan digimon anda lalu akan melambatkan masa evolve digimon anda.Jika anda memberi digimon anda terlebih mkn dia akan sakit.Jika digimon anda dalam state Evolution Fail,keadaan ini boleh membunuh digimon anda.Jadi berhati2 ketika memberi mkn pill.

2.Biar kan Digimon anda rehat secukupnya.Jgn gangu waktu tidonya.jika digimon anda dpt waktu rehat secukupnya meter DP nya akan penuh semula tanpa menaikan berat atau melambatkan masa evolve.cuma dgn cara nie digimon anda mempunyai training yg terhad.

Jenis Traning

Classic
Pendulum
Search

Classic

Classic Training : Training yg paling mudah.Mengunakan -1DP utk 2kali training dan digimon anda akan +1 Attack utk setiap traning.4 Classic Training = 1 Megahit.Cara dia tekan bila 100% dan hancurkan batu yg disediakan.

Pendulum  

Pendulum Training : Training nie susah sikit,perlukan kesabaran dan teknik yg betul.Training nie memerlukan anda utk mengoncang/shake telipon/tab anda.Jika anda shake, anda akan dengar bunyi atau rasa vibrate henset anda.Satu bunyi Clik atau vibrate dikira Satu shake.Jadi setiap digimon mempunyai bil click yg berbeza utk mencapai MEGAHIT.Kebiasaannya dari 2-9 click.Kelebihan Traning nie adalah penggunaan DP anda dikurangkan kepada setengah dan dia membantu anda utk battle online or search nnt yg maner event tersebut sama seperti Pendulum Training.

Search

Search Training : Training ni lebih kurang sama cam pendulum,tetapi anda boleh scan bar code or qr code.anda disarankan utk mencari bar or qr code yg rookie utk meningkatkan lg rate kemenangan.

Utk qr code rookie anda boleh pergi ke laman web QRCODE dan taip a_00004 utk berjumpa candlemon.utk berjumpa candlemon lg copy and paste a_00004.

Battle

Battle : Ruang Pertempuran antara digimon utk menentukan tamers yg handal traning digimon diorang.Jika anda nak bertempur boleh create room dan tunggu pencabar anda.atau anda akan menjadi pencabar..mudah tekan dan battle..Tp menang belum tentu

Sampai disini Guide utk anda semua.Harap dapat membantu.
Yang membezakan kekuatan digimon anda adalah bilangan traning yg dilakukan
Be the best among the best

Wednesday, July 31, 2013

Unlimited Digimon Part IV : How to get LUCEMON

assalamulaikum 
hai to all tamers
hr nie aku nak kongsi cam maner nak dpt lucemon
bg korang yg x kenal lucemon nie gambar dia

lucemon


lucemon cm

lucemon sm

cara-cara dia

-first kena ada digimon baby lvl 2..lepas menetas telur itu lvl 1 then dia evolve tu lvl 2..

-second traning baby lvl 2 lebih dr 300 kali..

-bila dah cukup training baby korang..boleh lah start untuk cari lucemon kat scan bar code or qr code

pergi ke web nie


copy paste a_00004 battle candlemon
pastu paste lg a_00004 sampai jumpa lucemon
10% untuk jumpa lucemon

-lawan lucemon dan menang 

-klu menang anda akan berubah jadi lucemon terus..

selamat mencuba

Saturday, June 15, 2013

Unlimited Digmon Part III - Jogres

Assalamulaikum,Ni Hao,salam sejahtera,hai  kepada semua 
tamers diluar sana yg ingin tahu apa itu jogres..
jogres nie pendek kata ada mengabungkan 2 digimon menjadi satu digimon..
hanya digimon2 yg tertentu boleh d jogres kan..
yg ada degan aku nie skit jer..klu ada sapa2 yg pernah jog dan berjaya
boleh tinggal kan jenis digimon apa yg di jog di ruang comment..
ni ada adalah senarai digimon yg aku boleh kongsi dengan korang..
klu x boleh jugak aku x tahu..mungkin sumber yg aku ambik nie salah..
mintak maaf banyak2..aku cuma ingin membantu..:)

1) wargreymon + metalgarurumon = omegamon
2) slashangemon + grappleomon = duftmon
3)ankylomon + angemon = shakkoumon 
4) metal seadramon + plesiomon = aegisdramon
5) mamemon + andiramon (DA) = mercurymon
6) darktrynamon + goegreymon = ex trynamon

klu korang pernah tengok digimon II evo yg bergabung itu pun boleh di buat jogres

contoh macam--> Ex-vmon + stingmon = paidramon dan sebagainya

dan soo on..korang try and error benda nie..sbb aku pun jarang jogres..

Tuesday, May 21, 2013

Graduation

Assalamualaikum

Pada 19.5.2013 berlangsungnya istiadat konvo kat uitm..jadi aku salah sorang dari pelajar yg konvo pada hari tu...pengalaman yg boleh la..first time grad..x da lah teruja cam mmber2 lain cerita..tengok orng pikul keris besar peha aku..pastu ucapan dalam bahasa jawa..epic la..dan dengan ini aku ingin mengucapkan terima kasih kepada keluarga yg banyak membantu aku utk sampai ketahap ini..sepanjang aku berada kat UiTM..x lupa jugak kpd my ex-gf saya yg banyak menolong dan memberi semangat utk teruskan perjuangan ini..terima kasih awak..dan x lupa jugak kepda lecture yg banyak membantu dan banyak jugak failkan aku...tanpa korang aku x tahu kat maner kemampuan aku..

terima kasih jugak kepada BOBO yg telah mmberi aku seluar dan meminjam kan kasut yg bergitu mahal..utk majlis nie..terima kasih kepada mmber2 yg sanggup bersengkang mata utk mengejutkan aku kemajlis konvo ini..akhir kata terima kasih kepada semua mmber2 dan kenalan yg aku kenal,buat2 kenal atau kenal tp buat x kenal,dan yg x kenal dan akan kenal.Jutaan terima kasih aku ucapkan..


Digimon Unlimited - Miss Care

Assalamualaikum..
okay ramai sangat orng tanya pasal miss care nie..
jadi hari nie, aku cuba terangkan miss care atau nama lain dia penalty..jika anda tidak memberi respond kepada digimon anda dalam masa 20 minit..ianya di kira satu miss care atau penalty.
Pekara2 yg perlu anda ambil berat atau respond seperti berikut..


1) Pooing 


2.Hungry 



3. Training



4.switch off lamp when digimon sleep.


5.do not awake digimon when they are sleep..when u done it..1 miss care count..


6.over feed



rasanya itu sahaja miss care yg ada..jadi utk memilih digimon apa yg anda inginkan kadang2 anda perlu kan miss care dan ada masa tidak perlu..
happy petting digimon..

have a nice day




Tuesday, May 7, 2013

Politik,Wang Black Out

assalamualaikum
hai semua
kepada rakyat malaysia 
kami semua baru lepas election
jadi banyak yg berkalu
apa pun KERAJAAN berjaya ditubuhkan

banyak yg berlaku time mengumumkan undian

apa pun hmmm
i am MALAYSIAN
and i proud to be it..

TAKBIR!!


Tuesday, April 30, 2013

Terima Kasih Hari Jadi ke-23

Assalamualaikum
apa khbar bloger2 sekalian..
26 april adalah hari jadi aku..
dah 23 dah aku..
tp perangai cam budak2 lg..
janji aku happy..
walaupun tahun nie x ada calon teman hidup
tp ada yg berharga dari segala2nya
family and friend

jadi entri kali nie aku mempersembahkan org yg wish hari jadi aku dari secara live mahu pun secara online atau pun msg jer..Aku sayang korang semua..I LOVE U ALL

Hospital Serdang : CC Bob..Thanx CC..

Uitm Penang : Nur Afiqah thanx u


SMKTAI : Yus Thanx



STTJ : My Twin Afiqah thanx lil sister



\

SMKTAI : Thanx Mizani


STTJ : Syafiq Thanx Bro


Uitm Pulau Pinang : Mimie the best person utk bercerita..seronok tengok ko gelak..
sbb aku dpt lihat kesedihan dimata ko..haha..jiwang pulak..apa pun thanx kerana wish..
ada masa nnt kita hang out lg dengan adik ko..hahaha...JAM DORA LIMITED EDITION satu!!


STTJ : Thanx



STTJ : My Jr. Dinee(kanan) thanx wish


STTJ : My Classmate thanx nad..klu korang ada masalah kulit boleh try tengok blog dia nie..


TGV : Thanx Rizal


TGV : Thanx Kish.


STTJ : Top walaupun aku tahu ko xakan bawak bunga utk aku..tp aku tahu ko kawan aku..thanx bro..


UiTM Penang : Thanx Rufi.Ini Kali Lah


UiTM Penang : Adib thanx bro..nak naik Broga nnt bg taw aku..


STTJ : Thanx Ajax


TGV : Haikal thanx bro



STTJ : Jr. Izzan thanx bro


STTJ : thanx Ngah..


UiTM Penang : Mathadir thanx bro


STTJ : thanx Jawa..Ini Kali Lah


Mafia Wars : Troy thanx bro


SMKTAI : thanx Ummi ( tudung hitam ).Ini Kali Lah


STTJ : Thanx Bro Fahir (kanan) aku memohon maaf atas kesalahan x angkat ko call..


UiTM Penang : Tyra,she is my lil sister..thanx tyra walaupun x dapat kek,chip berterima kasih jugak


STTJ : Emy thanx..Ini Kali Lah


STTJ : Safrin Mazlan thanx bro (gambar hensem kat desktop)


STTJ : Amira Thanx..


STTJ : Thanx Ilyah..hehe


STTJ : Thanx Zaki.Ini Kali Lah


thanx awak.walaupun x dapat tengok awak waktu hari jadi sy..
tp dengan wish awak dah buat hati ni berbunga2..hehe
apa2 pun thank..nak awak belanja mkn jer..hehehe



sekian terima kasih kepada yg sudi wish kat aku hari jadi aku..
klu ada yg aku x letak tu bukan x nak letak..tp terlupa..
apa pun thanx kepada yg wish..hehe













Saturday, April 13, 2013

Unlimited Digimon Complete Evolve Chart

Assalamulaikum
hari nie cerita Unlimited Digimon
Hari tu aku terangkan pasal Digi Egg
Hari aku nak nak tunjukkan chart Evolve diorang mengikut Digi Egg masing2..

Nature Spirits




Deep Savers





Nightmare Soldiers



Jungle Troopers



Wind Guardians


Metal Empire



Virus Busters



Dragon's Roar


Dark Area





Tips:
Baby 1 to Baby 2.1
Red 5 or more training

Baby 1 to Baby 2.2
Blue 4 or less traning

Baby to Rookie
Red 2 or less miss care
Blue 3-5 miss care
Yellow/Green 6 or more miss care

Rookie to Champion
Red 25 or above training + 3 or less miss care
Blue 25 or above training +4 or more miss care
Green 24 or less training + 3 or less miss care
Yellow 24 or less traning +4 or more miss care

Champion to Ultimate
# 3 or less miss care
# 30 at least battle
# win rate 100%-91% evolve rate 60%
win rate 80%-90% evolve rate 50%
win rate 70%-79% evolve rate 40%
win rate 40%-69% evolve rate 

Tips : Traning your champion like a hell..
then battle with qr scan (rookie) 
and look out the misscare
Ultimate to Mega
# 1 or LESS miss care
#100 more battle

Other requirement are same evolve champion to ultimate 


okay klu ada apa2 pertanyaan boleh tinggalkan komen..thanx
Enjoy ur Unlimited Digimon
pls leave comment




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...