Monday, August 5, 2013

Unlimited Digimon Part V : Training & Battle

Assalamulaikum,salam sejahtera..
hari nie nak cerita pasal traning dan battle,


Kepentingan Training

Dalam game nie training sngt penting utk meningkatkan kekuatan digimon anda.Jika anda nak digimon anda kuat.. training, training dan training..

DP (Digimon Power)

DP adalah meter stamina utk digimon anda.Jika DP anda abis anda x akan mampu utk traning/battle digimon anda.Ada dua cara utk refill DP digimon..

1. Bg vitamin kpd digimon anda.4 pill = +1 DP.tp dia akan meningkatkan berat badan digimon anda lalu akan melambatkan masa evolve digimon anda.Jika anda memberi digimon anda terlebih mkn dia akan sakit.Jika digimon anda dalam state Evolution Fail,keadaan ini boleh membunuh digimon anda.Jadi berhati2 ketika memberi mkn pill.

2.Biar kan Digimon anda rehat secukupnya.Jgn gangu waktu tidonya.jika digimon anda dpt waktu rehat secukupnya meter DP nya akan penuh semula tanpa menaikan berat atau melambatkan masa evolve.cuma dgn cara nie digimon anda mempunyai training yg terhad.

Jenis Traning

Classic
Pendulum
Search

Classic

Classic Training : Training yg paling mudah.Mengunakan -1DP utk 2kali training dan digimon anda akan +1 Attack utk setiap traning.4 Classic Training = 1 Megahit.Cara dia tekan bila 100% dan hancurkan batu yg disediakan.

Pendulum  

Pendulum Training : Training nie susah sikit,perlukan kesabaran dan teknik yg betul.Training nie memerlukan anda utk mengoncang/shake telipon/tab anda.Jika anda shake, anda akan dengar bunyi atau rasa vibrate henset anda.Satu bunyi Clik atau vibrate dikira Satu shake.Jadi setiap digimon mempunyai bil click yg berbeza utk mencapai MEGAHIT.Kebiasaannya dari 2-9 click.Kelebihan Traning nie adalah penggunaan DP anda dikurangkan kepada setengah dan dia membantu anda utk battle online or search nnt yg maner event tersebut sama seperti Pendulum Training.

Search

Search Training : Training ni lebih kurang sama cam pendulum,tetapi anda boleh scan bar code or qr code.anda disarankan utk mencari bar or qr code yg rookie utk meningkatkan lg rate kemenangan.

Utk qr code rookie anda boleh pergi ke laman web QRCODE dan taip a_00004 utk berjumpa candlemon.utk berjumpa candlemon lg copy and paste a_00004.

Battle

Battle : Ruang Pertempuran antara digimon utk menentukan tamers yg handal traning digimon diorang.Jika anda nak bertempur boleh create room dan tunggu pencabar anda.atau anda akan menjadi pencabar..mudah tekan dan battle..Tp menang belum tentu

Sampai disini Guide utk anda semua.Harap dapat membantu.
Yang membezakan kekuatan digimon anda adalah bilangan traning yg dilakukan
Be the best among the best

8 comments:

  1. klu search a_00233, boleh jumpa lucemon terus... cara ni boleh x evolve jd lucemon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro dah cuba code nie belum??
      lepas copy paste pun dia tetap lucemon (rookie)?
      klu betul code nie lucemon (rookie)

      traningkan baby lvl 2 bro lawan dgn dia..klu menang baby bro akan bertukar jadi lucemon rookie..

      Delete
  2. Kalau kite kasi digimon kite pill nak naik kan dp,pastu dia sakit,adekah tu di kire miscare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kira overeat..dikira miss care klu x bagi mkn ubat lepas 20minit..

      utk elak kan digimon sakit..anda boleh pastikan berat bernilai ganjil...contoh 45..baru bg mkn banyak2..

      jika berat dlm angka genap..dia kan sakit..contoh..98 berat digimon + pil 2+ = 100
      tp max berat adalah 99..sbb tu digimon sakit..

      utk jadi no ganjil..buat traning classic tp jgn 100%..nnt berat digimon akan turun 1..

      selamat mencuba...

      Delete
  3. bro. kalau digimon kita evolve, number training dia jadi 0 balik atau tetap sama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan jadi kosong balik sama cam plnaty,,,

      Delete
  4. ape function currency?? 122bit... ape kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg kata lepas nie ada system beli belah...tp senyap sekrang nie..ada malasah dgn apps sekrang nie..isu copy rite

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...