Saturday, April 13, 2013

Unlimited Digimon Complete Evolve Chart

Assalamulaikum
hari nie cerita Unlimited Digimon
Hari tu aku terangkan pasal Digi Egg
Hari aku nak nak tunjukkan chart Evolve diorang mengikut Digi Egg masing2..

Nature Spirits




Deep Savers





Nightmare Soldiers



Jungle Troopers



Wind Guardians


Metal Empire



Virus Busters



Dragon's Roar


Dark Area





Tips:
Baby 1 to Baby 2.1
Red 5 or more training

Baby 1 to Baby 2.2
Blue 4 or less traning

Baby to Rookie
Red 2 or less miss care
Blue 3-5 miss care
Yellow/Green 6 or more miss care

Rookie to Champion
Red 25 or above training + 3 or less miss care
Blue 25 or above training +4 or more miss care
Green 24 or less training + 3 or less miss care
Yellow 24 or less traning +4 or more miss care

Champion to Ultimate
# 3 or less miss care
# 30 at least battle
# win rate 100%-91% evolve rate 60%
win rate 80%-90% evolve rate 50%
win rate 70%-79% evolve rate 40%
win rate 40%-69% evolve rate 

Tips : Traning your champion like a hell..
then battle with qr scan (rookie) 
and look out the misscare
Ultimate to Mega
# 1 or LESS miss care
#100 more battle

Other requirement are same evolve champion to ultimate 


okay klu ada apa2 pertanyaan boleh tinggalkan komen..thanx
Enjoy ur Unlimited Digimon
pls leave comment




103 comments:

  1. nk tnyer...kalo da tahap champion--->ultimate...kalo evolution fail...kene back to zero ker???

    ReplyDelete
  2. ye bro...matikan digimon tu..sampai jadi computer..jgn tekan button reset..nnt dia x save..jika digimon mati jadi computer..dia akan save dan bro boleh guna utk battle..utk cheack digimon mati bro pergi kan icon last kat digivice bro..kat situ ada simpan semua digimon yg pernah bro bela..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadi, lpas digimon kte jdi komputer, boleh x kte bela digimon lain plak?

      Delete
  3. ape nme tuk metal empire yg selepas triceramon tu??

    ReplyDelete
  4. xada pulak nama digimon tu..try cari kat google..mungkin ada kot..lepas nie klu sy dpt..sy akan buat yg ada nama pulak..

    ReplyDelete
  5. kalo champion evo fail xleh jogres ke??

    ReplyDelete
  6. biasanya x boleh..sbb dia x boleh evo dah..matikan dan bela semula..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah tu..champion atau ultimate fail pn masih boleh jogress..yg pentng bojo bukan bojx

      Delete
  7. nak tnye..miss care tu ape mksudnye kurang phm la...

    ReplyDelete
  8. is the red root the best evolve?

    ReplyDelete
  9. Red root is the most hard training digimon..they the need more training to evo..but they not the best..the trainer must training their digimon to be the best among the best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for the information. its help me a lot..
      i have one more question, how can we know the "miss care" of our digimon? thank you so much.. =)

      Delete
  10. hey bro klu sdh lv6 mcm mana evolve pergi lv7?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dua cara..satu-sama cam nak pergi ke lvl 6..penjagaan dia lebih kurang..battle mesti banyak..

      second mungkin kena jog dengan digimon lain..

      Delete
  11. Salam....nk tny skit,sy pnh bela skullsatamon.jog drpd ogremon+devimon.sy search skullsatamon bleh jog ngan evilmon/skullgreymon.tp bile sy jog,x bleh plak.knp eh?lg satu,sandiramon mmg dh x wujud kt DU ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..hmmm..itu x pasti..mungkin sbb DU nie masih lg dalam status - in progress still tengah nak masukkan digimon2 lain..pasal skullsatamon saya pun kurang pasti..tp try jog dgn digimon yg lain..mungkin boleh..cuma mungkin x dapat skullsatamon..

      Delete
  12. Salam..nk tanye ni..ap maksud MISS CARE & PENALTY?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..boleh rujuk kat post yg nie

      http://kartunkehidupan.blogspot.com/2013/05/digimon-unlimited-miss-care.html

      Delete
  13. Bro.. jogres ni x semua digimon bleh ke? Aku failed betul pasal jogress ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada digimon yg tertentu jer yg boleh jogres..nnt aku akan buat utk jogress punyer carta..tp x banyak..jogress nie more kepada try and error sebenarnya..

      Delete
  14. bro... macam mana nak.matikan digimon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 2 cara..satu tekan button kecik yg ada pada digivice tu..second ko x payah bg mkn atau bg mkn sampai digimon tu keluar tanda silent..tp tetap bg jer dia mkn..dengan cara yg betul dia akan mati jadi komputer..

      Delete
  15. http://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.dropbox.com%2Fs%2Fxamlpwmqo3d1f7c%2FDigigenom-1.jpg&h=jAQFaTndI

    sini ada link org bagi...
    tp mcm lain sket je drpd gmbr yg dlm blog ni, acane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg gambar tu yg paling terbaru mungkin..yg nie yg lama skit sebelum update..boleh follow yg terbaru la..

      Delete
  16. What is DP?
    Blue 25 or above training +4 or more miss care?
    DP must be less that 25 or more?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DP - Digimon Power its use when u have training,battle..it not for evolve..just meter to show your digimon power.to refill it eat vitamin

      blue - 25 < training , 4 < miss care...it mean u need training your digimon more than 25 time training..and make miss care more than 4 time..

      Delete
  17. training mean classic or pendulum also works?

    ReplyDelete
  18. Slama ni sy men xpnah evo smpai lvl 5.bg sy pnduan bole?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu nak ke lvl 5 kena fight banyak 500-600...miss care sekali atau x ada langsung time lvl 4...cuba try...

      Delete
  19. Smekom,, nk tnye,, knpe erk dgimon aq asik failed umor 4 taon?? dah bnyak kali aq tko binatang,, asik failed jgak?? Bgi jwapan skit bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh..fight lebih dari 100 kali dan menang lebih dr 80%...jaga dia punyer miss care...selamat memcuba..

      Delete
    2. menang battle ke cam ner yg kene sampai 80%??

      Delete
  20. telur nightmare tu..yg lucemon kecik tu cm ne nak dapat..? pe maksud lvl 2 win??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lucemon tu rookie kn?..macam mana nak evolvekan dia?..dia evolve bukan terus jadi ultimate ke?

      Delete
    2. yap rookie special..yg mane kena lawan dia baru boleh evolve jd dia..

      bila dah jadi lucemon rookie mcm biasa dia akan evolve jadi lucemon (cm)champion

      utk ke mega lucemon (sm) sama cam champion ke mega..syrat2 dia sama.

      Delete
  21. berape byk kali battle nk evo dri champion ke ultimate sebenar nye.?

    ReplyDelete
  22. as'salam bro nak tnye skit cam mne nak battle online??msuk bleh tp xleh battle ngan org dan traning bar code tu xbrape paam lah cer trang kan dng slanjut nye..

    ReplyDelete
  23. battle on9 tu dia ikut atas orng yg open room..jadi klu nk senang open room sendiri utk orng msk battle..tp risiko dia mudah kalah..sbb byk digimon kuat yg akan msk nk battle..

    jadi guna qr/bar code scan traning..dia sama cam battle cuma guna bar code or qr code..

    tips :
    1)pergi ke web nie, http://www.the-qrcode-generator.com/
    2)tulis kat text box a_00004
    3)scan qr code
    4)battle dgn candlemon
    5)paste lg a_00004 (akan nampak cam nie a_00004a_00004)
    6)anda battle dgn candlemon lg..easy win..easy evolve..easy victory..

    selamat mencuba. ^^V

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde digimon lain ke selain candlemon.. nak code digimon yg lain kalau ada..

      Delete
    2. ada cuba a_00005,a_00007,a_0015,a_0136,a_0131,a_0128

      rasanya semua rookie
      tp x ingat digimon yg maner satu..
      boleh cuba dan kongsi kat sini..

      Delete
  24. as'salam admin nak tnye ni..np ble battle candlemon asyik klah je kte snang..lg 1 np xleh shake ke ble lawan ngan scan bar kode tu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..
      1)bro lawan candlemon tu digimon bro tu rookie ke champion??
      klu rookie mmg susah nak menang.
      cara nie hanya nak apply bila champion ke ultimate/ ultimate ke mega..jadi bila bro punyer champion lawan dgn rookie (candlemon) akan mudah menang..tp mudah x semestinya x kalah..

      2)scan bar code/ qr code boleh shake..sama cam traning pendulum..cuba cari shake yg megahit dan apply masa battle scan bar/qr code..bg memudahkn lg utk menang..

      Delete
  25. as'salam bro tlg bg jogress untuk devimon...lg 1 sy dah jogress devimon+angemon tp x bleh..ble tgk dlm web kte dpt lucemon..np xleh ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam..

      1)devimon + red vagimon = algomon

      2)utk dpt lucemon tengok post nie

      http://kartunkehidupan.blogspot.com/2013/07/unlimited-digimon-how-to-get-lucemon.html

      gud luck

      Delete
  26. .candlemon gampang di kalahkan bro.mskpun kt rookie.asalkan kt traing dgmn kt bener bro..q btle 100% win dgn cndlemon pdhl q rookie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. traning mesti kena ada..baru kuat..klu baby lvl 2 boleh kalahkn lucemon xkn digimon lain x boleh..

      Delete
  27. bro sy rase tpon sy xleh shake lah..sony w8 walkman.ble battle kuar 1 actack jew..smpai gegar otak ni dok shake haram xleh pon..hahahahsy skarang pkai skulsatamon...asyik klah jew..hahaha..ke kne pkai tpon tbaik skit ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. shake ada cara dia..bukan pakai shake haram..klu nak belajar shake biasanya henfon akan vibrate atau keluar bunyi click (setting on sound)..setiap digimon ada bilangan click yg berbaza..tp biasanya 2-9 jer..traning kat pendulum utk cari megahit digimon dan apply masa battle..jgn lupa traning banyak..diakan membantu utk digimon utk menang..

      pasal fon tu x taw lah pulak..hmmmm..cuba pakai samsung pulak..hikhik..

      selamat mencuba

      Delete
    2. bro sy nk tnya stu soalan..msa bby 1 ke bby 2 train kena 5 kali tuk dpt root A kn...tpi mc mna dgn miss care dy???

      Delete
    3. masa kat lvl baby 1,baby 2..x perlu miss care..cuma bezakan dia 5 training tu jer..

      Delete
  28. hee salam.. nk tanya mcmna nk training digimon guna pendulum?.. TQ

    ReplyDelete
  29. tranig kat pendulum dpt gak megahit..tp time batlle tu xleh shake cam tranig pendulum tu...tu actack 1 jew kuar..lawan scan code pon kuar 1 actack gak...gne smsung teerrbbaaaiikkk!!tuggu dpt bnus 5bln gji lew klu nak pkai smsung..huhuhuh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://kartunkehidupan.blogspot.com/2013/08/unlimited-digimon-part-v-training-battle.html

      boleh tengok kat sini..

      Delete
  30. salam kawan2. aku baru download game ni.
    nak battle/training tk tahu pape.
    sume hp leh shake or tetentu je? hmm.
    if contoh cam nak battle ngan kawan2 boleh ke?
    jogress tu apa ye?
    sorry mmg noob pasal benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://kartunkehidupan.blogspot.com/2013/08/unlimited-digimon-part-v-training-battle.html

      rujuk kat sini

      Delete
  31. Bit tu untuk apa?..macam duit je..tapi takde kedai pun nak beli barang?

    ReplyDelete
  32. mungkin duit tetapi taktau lagi . apa apa pon kita tunggu ada lagi 1 icon yang masih tiada fungsi (icon yang berbentuk disket) . jika bit itu duit , mungkin icon itu kedai . Admin masih tak pasti lagi :)

    ReplyDelete
  33. qr code biyomon ad tk ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xtahu ada ker x..klu ada nnt admin akn postkn kat commnet nie..

      Delete
  34. bro tolong ajaq guna qr scan code boleh?

    ReplyDelete
  35. ku dah donwload qr scan code...tapi xtau nak guna cam mana??kalau ada vedio dia..mai send :)) nak belajaq....nak lucemon gak ni..kekekek :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro boleh tengok kat youtube utk cara pakai qrcode scan..ada orng putih dah buat video tu.. :)

      Delete
  36. Kartunis imperialdramon pm dah kuar ke

    ReplyDelete
  37. Assalam bro,

    Dg aku tankmon. Metal empire pnye fam.
    Dekat dlm gambar tu, dy yang belah atas kiri. Red route.
    Lepas tankmon tu apa ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh okay thanks.. Tankmon aku failed to evolve.
      Aku jogres dgn orang aritu. Dapat andromon.
      Antra android digimon yg aku minat. haha

      Delete
    2. sama2..dia boleh evolve lg tu..bertukar jadi Hi andromon..lg nice...

      boleh bg tahu jogress dgn digimon apa x??

      Delete
    3. Aku tak tau la bro, time jogres tu aku sruh mmbe accept mna2 request je. Dy pon tak tau. Klu tak, bole aku share kat group psal combination ni kan.

      Delete
  38. nak minta tya skit la kartunis....digimon ku..selalu jadi cam ni..nak masok ja lv5 evolution fail..awat arr...win rate dah 80%..dok jugak evolution fail..xphm betoi..terang skit..xpon bagi tips yg berkesan nak evolution...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tip :

      lawan lebih dari 100 kali
      dan miss care cuma hanya sekali

      mesti akan jadi lvl 5..

      Delete
  39. maksod kartunis..lwn 100 kali bagi menang ka??
    saya dok lwn scan kat computer derek menang.pass 2 kalah...
    agak2 leh evolution ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. bro utk dari champoin ke ultimate 30 atau lebih kali battle..

      utk dari ultimate ke mega 100 atau lebih..

      cara kena traning sangat banyak utk jadi kuat..dan lawan qr code rookie..

      Delete
  40. knape nk battle slalu kuar disconnected..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sever bz or internet perlahan..

      jika bukan kedua2nya..mungkin bro lupa nak letak nama tamers..

      jika tidak jugak..bro cuba download link nie..

      http://www.mediafire.com/download/uxhbrn6hxqcm2yv/bulzipke.Digimon-1.52.apk

      lepas tu bro try update..then letak nama jugak..

      klu xboleh jugak mugkin bro pun senasib dgn den..den pun dari dulu x leh online battle..tp battle qr code jer dari dulu..

      Delete
  41. Bro maw tanya dong...
    Kalau gw mau matiin digimon gw jd komputer itu hasil persentase bettle gw slama ni bisa jadi nol persen kembali awal atau tetep 70%(hasil kerja keras gw) ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro..can u rite in english??
      because i do not understand your question..
      i really want to help you..

      sory..i am malysian..

      Delete
    2. sowi gngu... nk tlg translate ye...kwn kite ni tnye kalo dia nk matikan DIGIMON dia jadi komputer peratus dia akn kekal o jadi 0% blk...???mybe cam 2 la soalan dia....kalo slh sowi...

      Delete
  42. HAHAHA...champion ke ultimate 150win battle...xklakar pulak...ap la.add my wechat id jinggle123..

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. slepas mega die bleh evo lg ke eh??

    ReplyDelete
  45. Kalo time training guna classic boleh ke terus tekan back masa dia tgh shoot tu? Tu dikira dh train jugak ke?

    ReplyDelete
  46. bro nk tnyela..miss care 2 mcm mne?

    ReplyDelete
  47. Miss care tu mcm kjut kn digi mse dye tido,,lmbt ttop lmpu,,bia kn taik byk2...n mcm lg...so any question add my wechat id jinggle123 aq ajar korg wat digimon dri easter egg...

    ReplyDelete
  48. Ultimate ke mega hanya 1 miss care je ker?? biar betul? susah laa mcm tu...

    ReplyDelete
  49. Halo mr jinggle here...less pnalti tu kurang pnalti...1 pnalti utk ke super mega cik abg oiii...sye guna digi lvl8 jer.. ZEEDmillenniummon jerk..nk taw lbh lnjut tntang DU add my wechat id jinggle123

    ReplyDelete
  50. salam.. ak nk tanya ,wargreymon ley evo lg ke smpai level 7 ? ad yg kata ley evo,ad yg kata xley evo da

    ReplyDelete
  51. hey man,is it how much we battles or we win the battles?

    ReplyDelete
  52. masih fungsi ke player sini..sy bru dpt ttaw..bru download...jinggle123..sy try add awk tp x exists...nk tnye bnyk bende

    ReplyDelete
  53. bro klau nk joggres gne digimemory bleh x

    ReplyDelete
  54. salam.. ade tak chart baru? rasenye ade telur digimon empat biji je kat chart tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...