Tuesday, April 30, 2013

Terima Kasih Hari Jadi ke-23

Assalamualaikum
apa khbar bloger2 sekalian..
26 april adalah hari jadi aku..
dah 23 dah aku..
tp perangai cam budak2 lg..
janji aku happy..
walaupun tahun nie x ada calon teman hidup
tp ada yg berharga dari segala2nya
family and friend

jadi entri kali nie aku mempersembahkan org yg wish hari jadi aku dari secara live mahu pun secara online atau pun msg jer..Aku sayang korang semua..I LOVE U ALL

Hospital Serdang : CC Bob..Thanx CC..

Uitm Penang : Nur Afiqah thanx u


SMKTAI : Yus Thanx



STTJ : My Twin Afiqah thanx lil sister



\

SMKTAI : Thanx Mizani


STTJ : Syafiq Thanx Bro


Uitm Pulau Pinang : Mimie the best person utk bercerita..seronok tengok ko gelak..
sbb aku dpt lihat kesedihan dimata ko..haha..jiwang pulak..apa pun thanx kerana wish..
ada masa nnt kita hang out lg dengan adik ko..hahaha...JAM DORA LIMITED EDITION satu!!


STTJ : Thanx



STTJ : My Jr. Dinee(kanan) thanx wish


STTJ : My Classmate thanx nad..klu korang ada masalah kulit boleh try tengok blog dia nie..


TGV : Thanx Rizal


TGV : Thanx Kish.


STTJ : Top walaupun aku tahu ko xakan bawak bunga utk aku..tp aku tahu ko kawan aku..thanx bro..


UiTM Penang : Thanx Rufi.Ini Kali Lah


UiTM Penang : Adib thanx bro..nak naik Broga nnt bg taw aku..


STTJ : Thanx Ajax


TGV : Haikal thanx bro



STTJ : Jr. Izzan thanx bro


STTJ : thanx Ngah..


UiTM Penang : Mathadir thanx bro


STTJ : thanx Jawa..Ini Kali Lah


Mafia Wars : Troy thanx bro


SMKTAI : thanx Ummi ( tudung hitam ).Ini Kali Lah


STTJ : Thanx Bro Fahir (kanan) aku memohon maaf atas kesalahan x angkat ko call..


UiTM Penang : Tyra,she is my lil sister..thanx tyra walaupun x dapat kek,chip berterima kasih jugak


STTJ : Emy thanx..Ini Kali Lah


STTJ : Safrin Mazlan thanx bro (gambar hensem kat desktop)


STTJ : Amira Thanx..


STTJ : Thanx Ilyah..hehe


STTJ : Thanx Zaki.Ini Kali Lah


thanx awak.walaupun x dapat tengok awak waktu hari jadi sy..
tp dengan wish awak dah buat hati ni berbunga2..hehe
apa2 pun thank..nak awak belanja mkn jer..hehehe



sekian terima kasih kepada yg sudi wish kat aku hari jadi aku..
klu ada yg aku x letak tu bukan x nak letak..tp terlupa..
apa pun thanx kepada yg wish..hehe













Saturday, April 13, 2013

Unlimited Digimon Complete Evolve Chart

Assalamulaikum
hari nie cerita Unlimited Digimon
Hari tu aku terangkan pasal Digi Egg
Hari aku nak nak tunjukkan chart Evolve diorang mengikut Digi Egg masing2..

Nature Spirits




Deep Savers





Nightmare Soldiers



Jungle Troopers



Wind Guardians


Metal Empire



Virus Busters



Dragon's Roar


Dark Area





Tips:
Baby 1 to Baby 2.1
Red 5 or more training

Baby 1 to Baby 2.2
Blue 4 or less traning

Baby to Rookie
Red 2 or less miss care
Blue 3-5 miss care
Yellow/Green 6 or more miss care

Rookie to Champion
Red 25 or above training + 3 or less miss care
Blue 25 or above training +4 or more miss care
Green 24 or less training + 3 or less miss care
Yellow 24 or less traning +4 or more miss care

Champion to Ultimate
# 3 or less miss care
# 30 at least battle
# win rate 100%-91% evolve rate 60%
win rate 80%-90% evolve rate 50%
win rate 70%-79% evolve rate 40%
win rate 40%-69% evolve rate 

Tips : Traning your champion like a hell..
then battle with qr scan (rookie) 
and look out the misscare
Ultimate to Mega
# 1 or LESS miss care
#100 more battle

Other requirement are same evolve champion to ultimate 


okay klu ada apa2 pertanyaan boleh tinggalkan komen..thanx
Enjoy ur Unlimited Digimon
pls leave comment




Friday, April 12, 2013

2 Item Satu Hari!!!!

Assalamualaikum..

hanya tuhan jer tahu cam maner perasaan aku nie..

penatnya x terhingga..

assignment banyak gila..keje berlambak..quiz bersepah..aku x pernah penat cam nie..

degree kata kan..humm.. mengeluh pun keje x siap jugak..cam mener pun aku try nak buang stress aku nie..

hari nie ada benda menarik yg aku nak kongsi kat korang..

hari nie aku beli 2 item yg dengan hanya RM 55!!!

cam maner aku buat dan cam maner aku boleh dapat..

item pertama...smart phone

jangan jeles..

mintak ribet RM200 + RM50 + DIGI center walah..smartphone sebiji..

item ke-dua Speaker


Guna TIGA keping Kupon + RM 5 walah Satu set Speaker..

terbaik dan berbaloi2..

layan movie sambil whatapps kan mudah tu...

Wednesday, April 10, 2013

Unlimited Digimon part.2

Assalamualaikum
Penatnaya menghadapi hari2 di uitm shah alam nie...panas hujan x menentu..
keje bersepah2..mengantuk x payah ckp la..
nasib baik ada game dalam tab aku nie..
ada commitment skit aku nie..
Unlimited Digimon

Ada satu entri aku dulu cerita pasal digimon dan boleh main kat korang punyer fon android..
pastu aku pun ada terangkan sekit2 pasal evolving digimon kat korang secara simple..
hari nie aku try cerita kat korang tentang telur2 yg ada kat unlimited digimon.

egg digitial terbahagi kepada 9 telur mengikut unsur masing2..

1. Nature Spirits Egg - digimon biasa yg korang dengar..

2.Deep Savers - digimon element air..kebanyakan digimon yg tinggal dalam air..

3.Nightmare Soldiers - digimon yg nampak cool dan macho..more kepada night digimon

4.Jungle Troopers - element tumbuh2an..pokok,bunga,bugs..apa yg ada dlam hutan..

5.Wind Guardians - digimon yg bersayap burung,angel dan apa2 yg bersayap..

6.Metal Empire- digimon yg berunsur besi..kebanyakkan mereka nama dorang bermula dengan Metal

7.Virus Busters - digimon2 berunsur virus,berubah mengikut keadakan dijaga..

8.Dragon's Roar - nie salah satu telur yg aku minta..telur nie berelement naga..klu korang sukakan naga..boleh ty telur nie..tebaik..banyak digimon2 berbentuk naga didalamnya..

9.Dark Area- nie satu lg telur yg baru di update..ia itu digimon2 element darknees..korang korang layan cerita2 digimon kebanyakan dalam telur nie ada lah ketua2 digimon2 jahat..diorng mmg kuat..terbaik dan ganas..


lepas nie aku akan post satu persatu gambar2 utk setiap digital egg utk setiap element..

Wednesday, April 3, 2013

Apa??Ohhhh...

Assalamulaikum..Penat sungguh hari nie..
Dengan hari nie begitu mencabar..
dengan kelas kul 8.30 pg..
dah la semlm tido lewat.
mengantuk + ngat pensyarah pulak yg terhebat..
bertambah mengantuk aku..
Dalam mengantuk melayan stim mata nie,kat dalam kelas..

Tiba2 kepala aku mengarahkan jari2 nie membuat sesuatu..
haaaaa....buat apa tu..hehehe..
aku start melukis balik..hehehe...
dan td je baru siapkan rangka dia..



jadi sampai jer scanner aku..
aku akan buat balik Kartun Kehidupan..
Relax dan tunggu!!!


PS : Meja Orng YG Banyak Keje Mmg Cam nie..

Tuesday, April 2, 2013

Anda Student? - Hell Week

Assalamualaikum..
Mesti pelik baca tajuk kali nie..
ada yg setengah dari korang pasti akan jawab "Ya" utk soalan tu..
jadi anda mmg student..



Anda Student yg maner??



  1. Student yg banyak keje,tp x buat pun..





  2. Student yg keje banyak,tp x tahu nak buat maner satu?
apa2 pun jenis student anda..pasti anda pernah merasakan "HELL WEEK"
kepada yg pernah dengar atau pun melaluinya,atau pun yg x pernah rasa pun Hell Week nie,tidak pun xtahu pun apa itu Hell Week.Jadi aku terangkan sikit apa itu Hell Week..


HELL WEEK

Minggu yg mane student akan mengahadapi Quiz,Test, dan mengahantar Assignment dan Lab Report pada Due Date yg sama dalam satu minggu..




jadi minggu nie aku berada dalam Hell Week,test belambak,keje banyak..revision bersepah..note berterabur...strees..
cam maner pun nie ada la pelaburan utk masa depan aku..
jadi klu korang yg student jugak sekarang..klu baca entri aku nie..
klu ada keje yg x siap lg..pergi buat jgan tangguh2 lg..


P/S : Maju Anak Muda Utk Masa Depan Yg Lebih Bertamadun








Monday, April 1, 2013

INGAT KER?

Assalamualaikum blogger semua..
korang semua ingat zaman kanak2 korang..
bg yg lahir tahun 1990 pasti kenal game nie..








Kalau korang tahu game ni maknanya korang childhood korang mmg awesome!!!

DIGIMON nama permainan ni,singkatan dari DIGITAL MONSTER.Asas game,memelihara dan bertarung.Digimon anda boleh berubah mengikut umur dan cara jagaan Digimon,Semakin besar semakin kuat Digimon itu.

Ini lebih kurang contoh pertukaran DIGIMON anda.
Tp masa berlalu begitu pantas ada yg x dpt merasa utk bermain permainan ini..
Ada yg rindu akan permainan ini..xperlu membeli permainan ini..
jika anda pengguna Android anda boleh mendownload terus dari Play Store dengan search Key "Unlimited Digimon"..dan anda akan ada digimon anda sendiri..
utk TIPS dan pertanya boleh melalui Blog ini atau  : 

digimonunlimitedapp.blogspot.com


SELAMAT BERTARUNG!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...